onsdag 27 juni 2007

Tips om atiklar...

Ledare igår av Robert Sundberg i DD om högerregeringens utnämningpolitik "Borgarna utnämner borgare" och debattartikel idag i samma ämne "Högeralliansens kritik faller platt till marken".
Sundberg skriver bland annat:
"Under en dräkt av kompetens och oberoende döljs ofta en person med borgerliga sympatier."
Och han skriver att Norge visat att det går att kombinera en omfattande offentlighet i asökningsprocessen med ett stort antal sökande till de tjänster som annonseras ut.
Han skriver vidare:
"En annan orsak till det flitiga bruket av utnämningsmakten till att sätta ut personer från egna politiska lägret kan bero på ett behov av att kunna dumpa politiker snett åt sidan. Alltså lite av en välavlönad och nästan, men inte helt, maktlös avstjälpningsplats för politiker. Det behovet finns nog oavsett ifall det rör de med s-märkt röd partibok eller alliansmärkt orange t-tröja på sig."
Ja, och det var så borgerliga politiker också dumpades redan av Göran Persson?
Greider skriver också på ledarsidan i "Rader från Hagen" att:
"När jag vaknar till slöbläddrar jag i tidningen som ligger på verandabordet. Det är givetvis Dala-Demokraten - men exemplaret är från 7 mars 1945! Nu är kriget snart slut - Köln har fallit. /.../
Längre ner på sidan finns en nyhet, som seriekopplas med dagens politiska verklighet. Den handlar om 'hembiträdesproblemet'. Vad är problemet? Jo, ingen vill längre jobba som hembiträde, trots 'ordnade arbetsförhållanden och relativt hyggliga löner'.
Skadeglad läser jag artikeln: om bara några dagar införs alliansregeringens pigförslag, som innebär att skattebetalarna subventionerar städning av de välbeställdas hem. Men då, för sextio år sedan, visade det sig att unga kvinnor inte ville jobba hemma hos familjer - om de bara fick chansen till något annat och roligare. Hembiträden förknippades - helt korrekt - med en gammal, ofri tid."
//

Inga kommentarer: