torsdag 21 juni 2007

Artikeltips...

I ledare i DD idag skriver Robert Sundberg att "De rika behöver kylas av" och ett antal s-politiker skriver öppet brev till högerpolitiker. På Kultursidan recenseras en ny bok i "Så får du tyst på ett sexpucko".

Tillägg: tips om webbläsare från Anja... För att underlätta framtida bloggande etc.

Addition: I would like to save this blog post by Arthur Silber about the singer Maria Callas.

Tillägg 22 juni: Greider i ledare idag i DD om EU och EU-fördraget "Äntligen midsommar". Makten ska centraliseras än mer?? Men hur var det med decentralisering av makten?? Och är detta ökad frihet, ordet "frihet" är bara ett retoriskt (be)grepp (de som pratar högst och mest om den förespråkar den egentligen inte)? De EU-politiker som nu sitter och håller på att genomföra detta fördrag har behov av makt och kontroll? Kanske mer än de själva är medvetna om eller vill erkänna? Och somliga drivs av väldigt starka sådana behov som egentligen handlar mer om dem än om något annat och det är sådana som söker sig till makten (i alla fall ganska många av dem är sådana som söker sig till makten och som också får maktpositioner)? Varken vad som är bra för enskilda länder, EU eller kanske hela världen? Bara några stilla funderingar?

På debattsidan står det återigen om utförsäljningen av statliga bolag; hur illa konsekvenserna är utredda, att de bara sker av ideologiska skäl och vad detta kan leda till i slutänden för svenskarna, i "Våghalsigt REA-experiment riskerar viktiga framtidsinvesteringar".

Vill också tipsa om ett blogginlägg på bloggen Ett hjärta RÖTT om att "De sjukas slöseri överstimulerar ekonomin". Ja, sjuka och arbetslösa är ytterligare några av vår tids legitima syndabockar?? Och det tycker jag är för bedrövligt...

Mer om utförsäljningen av svenska företag i ledare i Aftonbladet ”En dålig affär”. Helle Klein skriver också om detta på sin blogg. Om ett synnerligt viktigt beslut i pm på regeringskansliet skriver Klein också i ”Regeringskansliet förkortar”.

Inga kommentarer: