torsdag 29 november 2007

Billigare att bygga sandlådor än fängelser...

[uppdaterad 30 november]. Kolla denna insändare där det bland annat står:
"'Hårdare tag' är redan för sent, det är ett totalt misslyckande för dem som är satta att styra. Det behövs en långvarig omprogrammering av dem som redan är i skiten, samt en öppnare attityd mot dem som kan tänkas dras till denna hantering. /.../ Det är billigare att bygga sandlådor till småkillarna än att bygga fängelser till männen."
Och kolla denna sida om Agnes egen sida om spel !

Which translated is something in the style "Agnes' own site about computer-games!" Watch it!!

Tillägg 30 november: Maria Abrahamsson i Gomorronsoffans nyhetspanel * nu på morgonen litet fritt: folk borde vara mer tacksamma mot alliansen. Nu har de mer pengar i fickorna, arbetslösheten sjunker och färre är sjukskrivna.

För att det bakifrån: att sjukskrivningarna minskar beror det på att folk är friskare? Som ett trollslag blivit friskare?

Kanske folk också ser på nära håll vad politiken innebär och många värdesätter andra saker än att ha pengar på fickan, även fast de har jobb, inte är sjuka, är oerhört friska? Och vi har haft det bra ekonomiskt också under det s.k. högskattesamhället... Ju...

Jag undrar också om detta med frihet är släkt med överdrivet beroende- eller oberoendebehov? Se Pia Melody...

Göran Greider i ledaren ”Samhället måste desarmeras” idag skriver något om kontrollsamhället… Men hur går detta ihop med liberalernas frihet? Är (ny)liberalerna mindre kontrollivrande än andra? Och varför inte?

I Greiders ledare står det bland annat (mina kursiveringar):

”Risken nu är att skolvärlden reser murar omkring sig och bevakningskameror inom sig. Kontrollsamhället tar ett steg till framåt. På samma sätt går tongångarna efter attentatet mot åklagaren i Trollhättan. Kombinationen av mediehets, otryggare samhälle och en statusjakt som får så många att känna sig misslyckade blir till slut explosiv. Det problemet kan i längden inte lösas med hårdare övervakning.

Själva samhället måste desarmeras.

Se dokumentären ”Syndabockarna” om rötter till våld… En dokumentär i vilken skolministern vägrade låta sig intervjuas...

* Tydligen har skolministern (som är liberal) tillsamman med Lärarförbudets ordförande diskuterat säkerheten i skolorna apropå ett knivdåd i Stockholmsskola igår... Ett TV-inslag
vilket jag dock inte sett.

Det där med att ta itu med grundproblem, erkänna dem?

Inga kommentarer: