lördag 17 november 2007

Arbeta som bävrar, hålla tyst och inte gnälla...

Göran Greider om ”Hur Styrman marknaden?”, ”Klasstrider i Finland” samt om ”Skattegnället är odemokratiskt”. P. C. Jersild i krönika om ”Rikets säkerhet”.

About working like beavers, keeping quiet and not complaining about anything, smiling cheerfully instead (observe my interpretation of these articles, sarcastically)!!! Here a cartoon-strip to cheer up with, maybe make one smile!? Oh, I get so tired over our stupid (and LOUSY!!) government...

2 kommentarer:

Tobias sa...

Ja, usch. Hur kan man tvinga någon att jobba? Det är hemskt. Går helt emot SAPs (Svenska arbetarpartiet) linje. Förstår att du är upprörd...

Anja sa...

Ja du Tobias. Det finns två vägar att gå: Att tvinga människor att jobba (och därmed slippa bli associerad med sossarna som tydligen framstår som så förhatliga för dig) eller att anpassa samhället ytterligare efter människors behov och ta reda på varför människor inte kan/vill jobba.

Redan den gamle Freud menade ju att tecknen på att en människa mår bra är att den vill arbeta, att den vill ha relationer (även sexuella) till andra människor och att den också har konstruktiva nära relationer till andra människor.

Så hur ska man då se på fenomenet att politiker vill tvinga människor i arbete. Ska vi också tvinga människor att gifta sig och föda barn enligt samma logik? Födelsetalet i Sverige går ner, det borde vara minst lika allvarligt för samhället som att folk inte vill arbeta. Har du tänkt på det?

En annan väg (än genom tvång) att gå är ju att sätta in sina ansträngningar på att skapa ett gott samhälle där människor kan utvecklas och må bra. Där det finns såna förutsättningar. Och om Freud har rätt så kommer människor att självmant vilja arbeta, även med tråkiga arbetsuppgifter, och antagligen också gifta sig och föda barn.