"Visst finns det många läsare som kommer att sakna kommentarmöjligheterna som funnits i DD, men tyvärr har en klick kommentatorer som vanligt förstört den möjligheten med osakliga inlägg, påhopp, skällsord, kränkande tillmälen och så vidare."En annan insändare skriver om "Nollsummespel":
"Att regeringen byter skatter mot avgifter betyder ju inte att kostnaden för den enskilde automatiskt blir lägre."En tredje insändare skriver om förskolan som "Rastgårdar för barn" Redan för över 20 år sedan pratade vi i pedagogiken om att skolan är förvaringsplats för barn... Ja, var skulle vi göra av dem om skolan inte fanns (litet småironiskt...)? Fast om man tänkte litet längre i den riktningen kanske man skulle komma på en massa intressanta lösningar!?? "Vad skulle vi göra med våra barn om skolan som förvaringsplats inte fanns? " Kanske hitta en massa nya, kreativa lösningar - och ännu bättre? Bara en vild tanke som slog mig!
Och i debattartikeln "Strandskyddet har sparat miljarder åt Sverige" står det bland annat:
"Samtidigt förbereder den ett lagförslag om att ändra miljöbalkens regler om strandskydd. På miljödepartementet skrivs i dagarna på ett förslag som syftar till att lätta på strandskyddet i delar av landet och göra det strängare i andra. Det är oroande att regeringen vill mjuka upp strandskyddsbestämmelserna. Även om man tänker sig ett strängare skydd i vissa delar av landet, är avsikten den motsatta på många andra håll. Redan i dag delar många mindre nogräknade kommuner ut olagliga dispenser i en sådan mängd att kontrollen släpar långt efter.
Antalet dispenser har ökat med 40 procent på tre år och länsstyrelsernas tillsyn bedrivs sporadiskt visar utredningar.
Den eskalerande misstolkningen av reglerna i kommunerna och en försvagad lagstiftning får även orättvisa effekter för dem som följt lagen och byggt ovanför strandskyddsgränsen.
De får nu allt oftare se grannarna bygga för deras utsikt nere vid strandkanten. Glidningen i laglydigheten sänker fastighetsvärdena för dem som byggt lojalt med strandskyddet och sparat stränderna.
Det främsta problemet är emellertid kommunernas felaktiga tillämpning av reglerna, inte reglerna i sig. Det stora exploateringstrycket ställer oerhörda krav på att en ny lagstiftning blir tydlig och robust och att tillräckliga resurser finns för att gripa in när det går fel.
I ena vågskålen ligger våra favoritpromenader och enastående ekologiska värden. I andra vågskålen ligger möjligheten att få bygga hus 100 meter närmare stranden, med de risker det innebär. Vi bör tänka efter noga. Annars är risken stor att vi får betala dyrt den dag klimatförändringarna sköljer över våra stränder."
Egentligen är jag litet för trött för att blogga eller tänka klart nu??
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar