torsdag 21 februari 2008

Moderat motion…

Golf, segling, ridning är snart skattefritt…

"Skatteutskottets moderate ordförande Lennart Hedquist säger till Svenska Dagbladet att en majoritet i utskottet vill att fler motionsformer ska ingå i de skattefria personalvårdsförmåner företag ska kunna erbjuda sina anställda.

Golf, segling, slalom och ridning kan snart bli accepterat som skattefri friskvård. Regeringen har tidigare sett till att Sveriges stackars höginkomsttagare inte ska behöva tyngas av skatter och avgifter i samma utsträckning som under den onda sossetiden; samtidigt har bidragen till arbetslösa parasiter etcetera kraftigt beskurits.

Och för att ytterligare klargöra att det är arbetslinjen som gäller ska nu förvärvslivet göras än mer lockande: långlunch med sköna golfrundor eller en segeltur framåt eftermiddan kan bli skattefri verklighet i den sköna nya värld som är så blå, så blå. Tänk åka elbil på greenen, eller segla det är moderat motion det!"

Reinfeldt var i Falun nyligen och ”lyssnade in” på en förskola. Han sa att:

"Fusket är ett problem."

Tala om fingertoppskänsla???

I den andra lokaltidningen (borgeliga) skildrades detta besök på ett helt annat sätt... Som om kungen kom till förskolan??
---
Och nyligen pratade jag med en lågstadie(egentligen 1-7-!!!??)lärare om skolan och den nya skolserien om klass 9A... Hon var ganska upprörd:
"Tänk om jag fick samma villkor som de!! Hoppa in i tre månader bara!"
Det finns säkert mycket att säga om skolan. Ett problem är ju också att alla har gått i den, så alla anser sig veta hur det är där... Och tror att det ser likadant ut överallt!?

Jag har också en syster som för närvarande jobbar som skolkurator... Och det verkar ju vara minst sagt tufft.

Och så är det viktigare med skattefria förmåner för dem som troligen själva skulle kunna betala sin motion (för att förebygga utmattning/utbränning???) OCH dessutom troligen också har råd (eller borde ha råd) att betala terapi för att hantera stress t.ex. För vilka är det som ägnar sig åt motionsformerna uppräknade ovan?? Inte är det de längst ner på samhällsstegen?? Och kanske allra minst barn längst ner i samhällets botten?? Undra på om de reagerar på diverse sätt?? Och somliga riktar nog också dessa saer inåt?? Men dem glömmer samhället TOTALT bort, de syns inte över huvudtaget och då är de inget problem eller??

Och miljön och arbetsförhållandena i skolan - vadå? Jo, jag ser ju en del... Och arbetar ju själv i denna miljö.

Jag blir så matt, så jag hittar knappt ord!! Saker är så helt uppåt väggarna!! Känns det!

Inga kommentarer: