lördag 16 februari 2008

Framsteg eller tillbakagång...

Jessica, vinnaren i Big brother 2006.
Att vara politiskt korrekt idag är att konsumera och hålla klaffen (being obedient and keeping quiet!?), för att inte skada karriären, att lägga ut en drömbild av sig själv på nätet (som på Facebook och ha så många kontakter där som möjligt, och sådana "coummunities" kan vara både bra och bli fel!?), renovera sitt hem (jag försöker att ha trivsamt omkring mig, men jag måste inte ha stålblänk i köket eller allt det senaste. Dvs. renovera hemma är ju inte fel i sig och det menar nog inte Boëthius) och lära sig fåniga etikettregler...

Idag gör man uppror mot den dolda, förhärskande vänstern som plågar oss svenskar med den politiska korrektheten om solidaritet och sådant skräp. Så vissa unga tror sig vara upproriska när de flaggar för shopping och botox och bli-rik-fortast-möjligt-strategier och "syns du inte så finns du inte"...

Man tror sig ha sagt något skandalöst när man bejakar kändiseri, schlagerfestival, förnedrings-TV, ohämmad rikedom och dokusåpor... Nej, inte ens vi vuxna får i vissa (många) sammanhang säga vad vi i själva verket tycker om dessa fenomen!!! Vi ska hänga med och kolla dessa program hur plågsamt det än är, för att kunna "tala ungdomarnas språk"!!! Och för att vi borde och ska "hänga med"!!

Men i själva verket går de och vi maktens ärenden och sätter oss upp mot motståndare som inte finns (den hemska vänstern som indoktrinerat oss? Och fortsatt försåtligt försöker att indoktrinera oss??). Mediestrateger har konstruerat denna fiendebild? För att vi ska dyrka och dramatisera konsumtion/en!???Tillbakagång lanseras idag av regeringen och den kallas med deras mediers hjälp för framsteg.
"Men om det finns något som är utprövat i historien så är det
klassklyftor,
arrogant rikedom,
förakt för och
disciplinerande av de mest utsatta,

ojämlikhet och
segregation;
allt på väg att återinstalleras av alliansregerigen och med Bourdieus ord [kolla om 'Kulturens fält. Om Pierre Bourdieus sociologi.' av Donald Broady. Om hur samhället fungerar, och om hur kommunikationen inom olika grupper i samhället upprätthåller gemenskap och hierarkier och håller utomstående ute] presenterat som 'progressivt' [dvs. framåtsyftande, men klara visioner för vad slags samhälle man vill skapa ges inte!?? Nej, för att vara tydlig med detta skulle innebära att folk vet vad de ska reagera på??? Och så mycket begriper man, att om man var riktgt tydlig med det, då skulle förmodligen många reagera?? Och reagera kraftfullt?? Nej, vi ska hållas sysselsatta med allsköns "skit"?? Medan makten beslutar över våra huvuden, de vet ju vårt bästa!??]."
Maria-Pia Boëthius i "Den verkliga revolutionen". Ja, vad vore verklig revolution??? Ickeblodig...

Se också denna insändare ”Betyg är historia”, där skribenterna bland annat skriver:

”Varför denna fixering vid betyg när det är kunskaper som borde eftersträvas? Lär vi oss för att leva ett bra liv eller för att få betyg? Att tala om betyg hör 1900-talet till. Det är generande att vuxna i maktställning så krampaktigt håller fast vid en gammaldags syn på skolan och på kunskap.

Håller med!!! Vuxna i maktställning, ja... Gammaldags syn, ja!? Hos personer som faktiskt är yngre än jag är!!! Jag kan inte fatta eller ta in detta!! Personer födda på 60-talet och som är som GUBBAR!! När det troligen finns de män som verkligen är i "gubbålder" som är betydligt mindre gubbiga??

Eva Nordmark, ordförande i SKTF, skriver i en krönika idag om ”Svaga länkar i rehabiliteringskedjan”, om alliansens rehabiliteringskedja. Om de snabba puckar som gäller här. Hon påpekar att om man har blivit utbränd eller fått en arbetsskada så tar det oftast lång tid att komma tillbaka till arbetslivet.

Hon påpekar att den psykiska ohälsan har ökat, framförallt hos kvinnor (om det var män som i hög grad var drabbade och hade toppa statistiken, hade man hanterat sjukligheten annorlunda, inkl. sjukförsäkringen från alla maktens gubbar, kan jag inte låta bli att undra ännu en gång??):

”Det finns många offentligt anställda kvinnor som till följd av för högt uppdrivet arbetstempo och ökad press råkat ut för detta. De riskerar att i än högre grad än idag få Försäkringskassan på telefon flåsande i nacken att de snabbt ska arbetsträna, söka jobb och pröva jobb, även om de inte orkar annat än vila.

Den återhämtning och det stöd de här personerna behöver tar ibland ett halvår, ibland ett år, ibland ännu lägre tid. Den stora gruppen får ingen hjälp av rehabiliteringskedjan. /…/

Att införa korta tidsgränser och polismetoder kommer inte att fungera”

Och det är knappast rehabiliterande heller!!

Kolla Biology and Politics om ”Dags att upplösa folket och välja ett nytt”!!!! Om det alltmer ogenerat uttryckta folkföraktet… Jag måste faktiskt le när jag läste det, för Erik Svensson skrev så bra!!

Och människor med den synen har fått vårt/folkets mandat att styra landet OCH har höga positioner i samhället!!! Skrämmande! (fast jag röstade ju inte på sittande regering).

Här en annan arg!

Inga kommentarer: