tisdag 8 april 2008

Hellre höjd kvalitet än sänkt skatt...

I Gomorron Sverige berättade de om undersökning från Synovate visar att nio av tio svenskar svenskar vill hellre ha bättre vård, skola och omsorg än sänkt skatt. Se SVT:s hemsida samt artikel i Västerbottenskuriren.

Läs också debattartikeln ”Sluta missbruka ordet välfärd.”

Ordet välfärd i borgarmun handlar endast om en sak, kapitalism.
Alliansen gillar att slänga sig med siffor som låter bra i våra öron och lockar ständigt med löften om sänkta skatter.

Men alla som gått i grundskolan vet att 1-1 blir noll, vilket gör att dessa skattesänkningar måste betalas av någon. I det här fallet är det vården, skolan och infrastrukturen som får ta smällen och det blir de sjuka som får subventionera de friskas skattesänkningar.


Sakta men säkert ska vårt lands välfärd tas över av försäkringsbolag och frivillighetsorganisationer. Har man råd köper man sig välfärd genom en försäkring.


Har du ej råd får man hoppas att Svenska Kyrkan eller Röda Korset kastar åt dig en skorpa och några huvudvärkstabletter.


Om man ska säkra den framtida välfärden måste vi styras av en ideologi där alla människor har rätt till lika välfärd. Oavsett hudfärg, socialgruppstillhörighet, religion eller andra detaljer som skiljer oss åt, ska vi ha rätt till samma vård, skola och möjligheter.


Vi får inte glömma att tryggheten som vi är vana vid är utbytbar, något som alliansen försöker maskera.


Jag tycker att var och en ska fråga sig själv om vi verkligen är villiga att byta bort det som vi idag ser som grundläggande medborgerliga rättigheter.

Inga kommentarer: