tisdag 15 september 2009

Om flum och utbildning på dagisnivå (nästan) samt förakt för den svenska riksdagen...
klicka på bilderna för att göra dem större.

Helle Klein skriver i blogginlägget ”Intet nytt från Rosenbad”:

”Statsminister Fredrik Reinfeldt har just hållit sin regeringsförklaring vid Riksmötets öppnande. Den var värsta sömnpillret - till största delen på grund av att den inte innehöll några nyheter över huvudtaget. Regeringen har ju under de senaste veckorna presenterat sina nya budgetsatsningar lite här och lite där och låtit DN Debatt bli huvudtribunen för sin politiska agitation.

Föraktet för den svenska riksdagen kunde inte bli tydligare.”

Läs också Peter Wennblad i ”När flum går före förnuft” där han skriver om reaktionen han fick på en krönika om regeringens coacher för arbetslösa, där man bland annat kan läsa:

”…två höga chefer inom arbetsförmedlingen, som menade att ’arbetsmarknadsutbildning inte kan innebära längre utbildning på högskolenivå’.

Men utbildning på dagisnivå kan det däremot innebära, eftersom man gladeligen sprätter tre och en halv miljarder kronor på att lära arbetslösa att skriva meritförteckning och ha ett glatt humör.”

Läs också Jinge i om valfläsk i ”Fredrik ’Givet Detta’ Reinfeldt”:

"Att det handlade om de ytterligt olyckliga omständigheter som drabbat regeringen med finanskrisen som tema var givet. När han koncentrerade sig på hur stort ansvar den svenska regeringen tagit blev det humor. Skola, vård och omsorg har privatiserats i aldrig skådad omfattning, klyftorna ökar, och idag kan många fler än tidigare se tydligt vad Reinfeldts ansvar innebär. Att försämra för dem som har det sämst. Att tala om girighet när man är ordförande för partiet som företräder de giriga känns lätt absurt.

Nu har Reinfeldt och hans högerkompisar i regeringen ett år på sig för att öka klasskillnaderna ännu mer, så vi kommer att få bevittna ytterligare försämringar, var så säkra. Allt med namn som jobbskatteavdrag, utanförskap och nu det moderna coaching.”

Några amerikanska röster om amerikansk ekonomi, bubblan som sprack och sjukvård, här, här och här.

Inga kommentarer: