måndag 10 mars 2008

Ny valseger köps...

tidig vår här, denna bild tagen för en halvtimme sen på cykeltur.
Robert Sundberg skriver i ledare idag att "Moderater köper valseger":
"Att veta vad moderaterna står för politiskt är dock svårt. Partiet har en retorik där det talar om arbetarparti, arbetslinje, besparingar i försvaret, centralare roll för pappor gällande ansvar för barn.

Det signalerar mittenpolitik. Samtidigt liknar många beslut av den m-ledda regeringen högerpolitik, som skattesänkningar för de förmögnaste och för de som äger de värdefullaste husen.

För att sprida mer dimridåer uppmanar m-partikansliet partiets folk att i linje med en ordlista använda ord som inte är förknippade med förutfattade meningar om (de gamla) moderaterna [och Schlingman pratar om att moderaterna siktar mot framtiden till skillnad från sossarna, som vill tillbaka till det gamla, eller hur han nu uttryckte det. Jag bara suckade när jag hörde det. Går folk verkligen på detta?].


Exempelvis ska det heta mångfald om nya aktörer i vården, fastän det är privatiseringar. Det är som när skogsbolagen döpte om kalhyggen till föryngringsytor.


På moderaternas kommunala rikskonferens i Göteborg i lördags lanserade statsministern, moderatledaren, Reinfeldt ett tredje steg i jobbskatteavdraget. Det ska ge skattesänkningar på elva miljarder kronor till främst låg- och medelinkomsttagare. /.../

Det finns tre förklaringar till m-utspelen där ett är att de vill vinna valet. Skattesänkningarna kommer därför just innan valet 2010. Regeringen pumpar ut köpkraft till medborgarna för att de ska bli positivt inställda till regeringen och rösta på den."
Ja, de appellerar till människors girighet (saker som kortsiktigt "gynnar"? Vi ser inte längre än näsan räcker?)! Solidaritet, vadå? Se det Johan Ehrenberg skriver i sin senaste ledare "Girighet som växtkraft?"

Se också artikeln i ETC "Blev du en vinnare", där står bland annat:
"De 10% bäst betalda i Sverige fick 92 000 kronor i snitt i ökad inkomst förra året.
De 10% sämst betalda fick 4 700 kr.
En normalinkomsttagare fick ca 20 000 kr.
Då är inte bara de borgerliga skatteändringarna medräknade utan även den vanliga tillväxten i ekonomin. (Förra året var ju ett extremt högkonjunkturår)."
Jag blir bara så jättetrött...
Och är det det de eftersträvar, att genom chock få människor att liksom ge upp? Jo, jag står nog egentligen till vänster om den politik sossarna står för idag... Och, ja, försöker de föra en politik som enar så många som möjligt?

Med allt vad det innebär... Av "utslätning" och högervridning!? Egoism underblåses...

Inga kommentarer: