tisdag 31 mars 2009

Sätt människorna (och miljön) först…
[Uppdaterad 2 april, se slutet av blogginlägget]. Se om “Put People First,” samt bloggen “Under ytan – närmare rörelserna.”

Göran Greider skriver i ledaren ”Ta tillvara vreden!” Se också "Rapport från demonstrationen mot G20-mötet i London". Samt ”G20: utkastet till slutdokument sprids.”

Om G20 eller Group of Twenty. Joseph Stiglitz hemsida.

Apropå media kan vi i blogginlägget om utkastet till slutdokument från G20-mötet i London som börjat spridas läsa:
"När jag passade TVn i hotellets foajé efter frukosten var den stora nyheten hos Sky News att inrikesminister Jaqui Smiths make använt skattemedel för att se pornografiska filmer i deras hem. Det stod till och med 'Jackie Smith överskuggar de politiska ledarnas G20-möte' i texten nedtill i rutan. Hon verkar sitta löst. Det smakar mera Toblerone än AMF-fonder."
Vad bra att folk reagerar här och där i världen! Men vi får veta rätt litet om detta i media?

Jag tänkte också på ledaren Göran Greider, tror jag, skrev för ett tag sedan om så kallade anarkister, som förstörde för Attac i Göteborg... Hittar inte denna text nu i språng på väg till jobbet.

Tillägg 2 april: Jo, nu hittade jag ledaren ”Lärdomar av en demonstration” där Greider skriver:

”Det tragiska är denna svans av så kallade autonoma anarkister, maskerade och våldsamma, håller på att bli en verklig börda både för vänstern och arbetarrörelsen och för hela demokratin - för att inte tala om hur de svärtar ner anarkismens stora tanketradition!

Deras rekord bara under 2000-talet förskräcker.


Exempelvis bidrog de till att förstöra en del av trovärdigheten för attac-rörelsen och de sista åren är denna 'rörelse' på god väg att förvandla landets högerpopulister till martyrer, som när de går i spetsen för att sabotera de möten sverigedemokraterna har rätt att hålla.


Det är dags att på allvar skälla ut dessa autonoma, som för övrigt inte alls är autonoma utan lever i symbios med polisen och de högerextrema, och slå fast att de är fega och att de förstör för en seriös vänster.”

Och inte bara för vänstern, utan för hela demokratin. Men vad är drivkraften för dessa s.k. anarkister? Någon slags självdestruktivitet. Som ju inte kommer ur tomma intet, tror jag.

Inga kommentarer: