onsdag 18 mars 2009

Om girighet och att förstå makten…Kulturhyllan i DD tipsar i "Noam Chomsky på vår hylla" om en väldigt intressant bok av Chomsky. De skriver:

”Hans senaste verk på svenska, Att förstå makten (Ordfront, 2007), gör oss alldeles yra av glädje: här möter en amerikansk intellektuell som ser på världen med en så skärskådande blick och så kritiskt iakttar den politiska och ekonomiska utvecklingen att vi bums önskar honom som bisittare här på vår hylla.


Samhällskritikern Noam Chomsky framträder likt en samtida Sokrates./…


Det handlar till stor del om medier, om förtryck, om motstånd./…/


rakbladsvasse samhällskritikern.

De skriver också idag om ”Lär av Thåström”:

”Börsklippare, bonuskungar och annat löst folk i maktens korridorer – som tycker att de är värda flera miljoner kronor mer i månaden än andra människor – borde lära av grabben från Rågsved.”

I de hemlösas tidning ”Situation Stockholm” kan man läsa att han (Joakim Thåström) erbjöds 25 miljoner kronor (för 10 år sedan redan?) för tre konserter med Ebba Grön, men att han bestämt tackade nej. Han tyckte det vore patetiskt att i denna ålder sjunga ”Ung och kåt.”


Istället gav han ut en ny skiva med en titel som säger allt skriver de, nämligen ”Det är ni som e dom konstiga det är jag som e normal.”


Inga kommentarer: