fredag 20 juni 2008

Mer om FRA-lagen...

men trots allt är det midsommar!!!

Fick tips från vän i Norge om att Oscar Swartz och inlägget ”FRA-aktion: Midsommar på halv stång. SPRID!” på hans blogg:

En ström av idéer om aktioner för att protestera. Det handlar om protester mot själva lagen men också mot det sätt som vi blivit överkörda på. /…/

demokratin har korrumperats av maktfullkomliga politiker som inte respekterar sådana grundläggande rättigheter som att kunna kommunicera fritt utan att en statlig avlyssningscentral får en kopia sänd av all vår kommunikation till sig.

Det finns en fantastisk energi nu. En nyfödd demokratisk energi. Ett jävlar anamma som på ett underbart vis uttrycktes av Camilla Lindberg. Hon skrev i Expressen om sitt beslut att rösta nej. Förklaringen till hennes styrka är förmodligen att hon inte är en politisk broiler som gått den långa vägen genom partihierarkin utan plötsligt satt i riksdagen efter att ha kommit utifrån ganska nyligen i partiet./…/

Ministrar som beter sig så där måste upplysas om att världen inte är som den var igår. De har ju tvingat på ett folk en totalt odemokratisk och frihetsfientlig tvångslag som tar bort våra grundläggande mänskliga rättigheter./…/

Läs också inlägget "Risker ved overvåkning."

I lokaltidningen här stod det också nu på morgonen om att räkningen nu kommer för FRA-lagen; IT-jobben försvinner. Se bloggen Det progressiva USA om detta i inlägget ”FRA-lagen, nu kommer räkningen: IT-jobb försvinner, IT-företagen skyr Sverige” och se artikeln ”IT-företag undviker Sverige”:

”Sverige går miste om stora investeringar från multinationella IT-företag. FRA-lagen gör att de inte vill lägga sin verksamhet här, enligt myndigheten Invest in Sweden Agency.

Vi har fått tydliga besked från flera stora företag att de inte vill satsa här,’ säger Bengt-Åke Ljudén, försäljningschef på Invest in Sweden Agency (ISA), en statlig myndighet som hjälper utländska företag till Sverige./…/

Inte bara arbetstillfällen och investeringsvilja går förlorad på grund av FRA-lagen, menar Anne-Marie Fransson, generaldirektör på IT- och telekombolagens branschorganisation. Också anseendet som IT-nation får sig en törn.

’Det här är inte bra för Sverige. Vårt rykte kommer att försämras,’ säger hon till TT.

Många företag som planerar att investera i Europa kommer att välja andra länder, tror Fransson.

’Den som vill etablera sig på den europeiska marknaden kommer inte hit. De vill inte att datatrafiken ska gå genom Sverige,’ säger hon./…/

Förra året uppgav Google:s ansvarige för integritetsfrågor till tidningen Internetworld att de inte tänker investera i Sverige om lagförslaget går igenom. Google ville på torsdagen inte kommentera frågan.”

Tillägg:
Nima Daryamadj undrar i Aftonbladet idag (i plusartikel) ”Vill du ha en mikrofon i mitt anus, Reinfeldt?”

Läs också frilansskribenten Britte Assarmo i debattartikeln ”Jantelagen är oumbärlig i en demokrati”:

”Den som reagerar sunt mot egoism som skattesmitning eller överdrivet höga löner avfärdas nu med himlande ögon. Allt medan en föraktfull vi-och-dom-mentalitet sprider sig – mot hemlösa, sjuka och arbetslösa./…/

Alla sunt kritiska reaktioner på egoistiska och omoraliska handlingar såsom skattesmitning, överdrivet höga löner, brist på ödmjukhet och så vidare avfärdas med himlande ögon som janteistiskt. Vi ser det i politikernas totala ointresse för människors väl, i mediernas självrättfärdiga besserwissermentalitet och hos alla de medborgare som vältrar sig i en föraktfull vi-och-dom-mentalitet. Den som har en bostadsrätt är mer värd än en hemlös. Den som är frisk är mer betydelsefull än den som är sjuk. Den som har jobb är närande medan den som blivit arbetslös är tärande. Listan kan göras hur lång som helst. Och effekterna är synliga för alla som har ögon. Frågan är om den nya sjukförsäkringslagen ens blivit påtänkt om det inte varit just för bristen på jantelag. Lagen baseras helt och hållet på en inbilsk tro att vissa samhällsgrupper är bättre och viktigare än andra. Oavsett vad som påpekas om besparingar handlar det hela om ideologi och ingenting annat.

Det Sverige som i dag växer fram är följaktligen hyperkommersiellt och överegoistiskt – ett samhälle med ökande klassklyftor och alltmer utsatta människor.”
Tillägg på kvällen så här på midsommarafton: fortsatte att läsa Aftonbladet och recensionen av Katarina Bjärvalls debutroman ”Under tiden” från Ordfront. Och när jag nu slår mig ner vid datorn, för att skriva vidare, hade jag fått en kommentar om just det jag kände att jag ville fortsätta detta inlägg med.

I denna recension står några intressanta saker, jag citerar:

”Bort från ett inbankat 'vi och dom', mot ett solidariskt inkluderande vi. /…/

Om Newroz som trots sin liberala uppväxt väljer att inordna sig i ett traditionellt arrangerat äktenskap i ett försök att hitta sig själv [det är skillnad på 'frihet' och 'frihet'???]./…/

’…byggandet av ett samhälle baserat på självständighet för varje individ ingick att till varje pris befria dessa individer från tanken på att deras handlande hade konsekvenser för andra.’”
Läs också detta!! Åsa Lindeborg skriver också idag:
"Ansvaret om beslutet för FRA måste emellertid delas mellan de Washingtontrogna reallöiberalena och oss journalister, som sedan länge abdikerat från vårt maktgranskande uppdrag. Vi började skriva om frågan först när det var för sent - och först när vi förstod att vi själva är lagstiftningens förlorare i och med att källskyddet nu är historia blott. Vi är många som tvingas ta på oss dumstruten nu när Federlay leder ynkryggarnas paradmarsch ut i sommarsverige."
Ja, hur blir det med media i forsättningen?

4 kommentarer:

Uffematten sa...

Jag tror att det är jättefarligt med den här indelningen i vi-och-dom... Det är ruskigt illa när samhället blir empatilöst, leder inte till något bra! Ruggigt att regeringen har lyckats få igenom så pass många ogenomtänkta beslut... Oroväckande är väl bara förnamnet!
/J

k sa...

Vi tänkte samma tankar ungefär samtidigt! Om det där med "vi och dom"! Brist på empati - jag håller med! Och ja, oroande är ett ganska milt uttryck!

Tack för din kommentar!

Anonym sa...

BRITTE ASSARMO borde låsas in på ett MENTALSJUKHUS tillsammans med resten av Aksel Sandemoses släkt!

Utformar man en sådana jävla SJUK och HELIDIOTISK OSKRIVEN LAG som JANTELAGEN vilken i praktiken säger att man ska vara en jävla LOSER med NOLL SJÄLVFÖRTROENDE och gå omkring och KÄNNA SIG VÄRDELÖS är det något som inte står rätt till "där uppe"!!

Övriga idioter som hyllar JANTELAGEN och t.ex anser att man som utbildad "inte ska marknadsföra sin kompetens när man söker jobb", p.g.a att det "bryter mot Jantelagens paragrafer", kan göra BRITTE ASSARMO och Aksel Sandemoses släkt sällskap på MENTALSJUK-HUSET!! SKAFFA ER ETT LIV FÖR HELVETE, SÖK PROFESSIONELL HJÄLP OCH LÄGG AV MED ATT VARA SÅ FÖRBANNAT AVUNDSJUKA!!!

DÖD ÅT JANTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

k sa...

Egoism och noll självkänsla är två sidor av samma mynt?