torsdag 12 juni 2008

Massmedial tystnad…


Johan Ehrenberg.

Se Göran Greider i dagens ledare Citroner och grapefukt”, där han skriver att Fredrik Reinfeldt i gårdagens debatt:

”…av Mona Sahlin angreps för att vägra se regeringens skattesänkningar mitt i en högkonjunktur som en av orsakerna, ja då drog han ut i ett underbart humorbefriat och sårat försvar av - citronerna. ’Det är lätt att stå där och raljera över citroner’, löd repliken som blev debattens ofrivilligt komiska höjdpunkt.

Ändå hade Reinfeldt vid det laget inte nåtts av den verkligt sura grapefrukten som kom vid tiotiden igår, när debatten pågick som värst: Den opinionsmätning från Statistiska Centralbyrån som återigen visar att regeringens folkliga stöd är rekordlågt. Drygt 40 % stöder regeringen, mot 58 för oppositionen. Så har det varit snart i två års tid. (Se Robert Sundbergs mer detaljerade artikel om mätningen nedan).

Om en s-regering haft lika lågt stöd hade det borgerliga kommentariatet på landets alla ledarsidor för länge sedan dödförklarat den sittande regeringen. Men den grapefrukten kramas tyvärr inte ut över tidningssidorna.”

Ja, det är konstigt att det inte står särdeles mycket om detta i pressen och knappt talas om i TV, tystnaden är närmast total! Greider har rätt att om vänsterblocket varit i motsvarande ställning så hade nog media skrivit och pratat om det i braskande rubriker! Något som också Robert Sundberg skriver i sin ledare Rekordfå stöder borgarna.”

Läs också gårdagens notis ”Grattis Ehrenberg” att Johan Ehrenberg har fått priset Verdandiljuset”, om detta står det:

”Priset utdelas till en person eller organisation som gjort betydande insatser för att främja en solidarisk socialpolitik och aktivt bidra till att radikalisera den socialpolitiska opinionsbildningen i Sverige.

Vi vill påminna om Ekonomihandboken som Ehrenberg skrev tillsammans med Sten Ljunggren.

Den handlar om vinster, löner, lögner och myter. En lärobok fylld av fakta och åsikter.


Grundtanken är att råda bot mot maktlösheten.


Heja Ehrenberg och Verdandi som också påpekar att oppositionen utan vidare skulle kunna köpa Ehrenbergs klimatpolitiska program rakt av.”

Artiklarna samlade här också, tillsammans med länkar.

Inga kommentarer: